Nationale Letselschadedag

  • Monique

    PERSBERICHT

    NATIONALE LETSELSCHADEDAG OP 15 SEPTEMBER IN AMSTERDAM ARENA

    Pittige discussies verwacht tussen slachtoffers, specialisten en verzekeraars

    AMSTERDAM, 7 september 2007 – Volgende week zaterdag, op 15 september 2007, organiseert Letsel.nl in de Amsterdam Arena de eerste Nationale Letselschadedag. Een dag die de emancipatie van het slachtoffer wil bevorderen. Sprekers zijn Alice Fuldauer en prof.dr. Bob Smalhout. De dagvoorzitter is Tom van ’t Hek. Iedereen die zich betrokken voelt bij letselschadezaken, kan zich aanmelden op www.nationaleletselschadedag.nl.

    Antwoord op soms wrange vragen

    Hoe kan een maatschappij een slachtoffer failliet laten gaan? Hoe zit het in Nederland met de vergoeding van smartengeld? Is er in ons land sprake van een claimcultuur? Slachtoffers van letselschade kunnen vaak vertellen over wrange situaties. Zij zitten volop met vragen. Op de eerste Nationale Letselschadedag krijgen zij de ruimte om in discussie te gaan met belangenbehartigers en verzekeraars. De arts en voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenhockey Tom van ’t Hek zal als dagvoorzitter deze discussie op zijn eigen frisse wijze in goede banen leiden.

    Markante sprekers

    Alice Fuldauer kreeg bekendheid met haar vlijmscherp geschreven boek ‘Hoe overleef ik de zorg?’ Zij vertelt over haar bevindingen tijdens het onderzoek voor dit uiterst actuele boek. Prof.dr. Bob Smalhout heeft onder patiënten een goede reputatie opgebouwd als getuige-deskundige bij medische missers. Beide sprekers benadrukken het belang van een mondiger slachtoffer. Hoe mondiger het slachtoffer, des te effectiever de vorig jaar ingevoerde Gedragscode Behandeling Letselschade, die een goede relatie tussen de verschillende partijen moet bevorderen.

    EINDE PERSBERICHT

    Kijk ook op www.nationaleletselschadedag.nl

    Noot voor redactie (niet voor publicatie)

    Voor meer informatie over de Nationale Letselschadedag kunt u contact opnemen met mw. A. van Rooijen, directeur Letsel.nl, telefoon: 020-5148126; e-mail: avanrooijen@letsel.nl.

  • Saskia

    Pittige discussies verwacht tussen slachtoffers, specialisten en verzekeraars

    Denk je? Het is een vreemd initiatief. Geen concreet doel. ‘t zal toch niet voor de gezelligheid zijn. Wie betaalt dat feestje eigenlijk? Alles duidt erop dat het (heimelijk) bedoelt is ter promotie van het gedrocht van de gedragscode Tilburg. (afstudeeropdrachtje van bevallige studente - die aansluitend baan aangeboden heeft gekregen in de branch). ’t 3 x niks, een soort code Tabaksblat; dwz. een vrijblijvend lijstje zelfbeheersing, die zelfs dat niet is. 't is zelfs nog een uitholling van de prestatie-eisen van bedrijfsregeling no. 15 van het verbond van verzekeraars zelf. En bovendien is de code Tilburg onwettig. Nl, in strijd met diverse nationale en europese wet- en regelgeving.

    Tevens bevreemdend is dat de organisator (letsel.nl; mr. Engelgeer) van het feestje tot voor kort heel oprecht de strijd aanbond tegen het kartel van (incompetente cq. kwaadwillende) letseladvocaten. Die zijn nog altijd niet geroyeerd, noch onderworpen aan een stelsel van strafbepalingen wanneer zij zich schuldig maken aan overtreden van de regels. Bij navraag blijkt dat dat geen issue meer is. Tja, dan komt er van discussie niet echt veel meer terecht. Navraag leerde tevens dat de uitgenodigde hotemetoten (kamerleden) over advocaten en rechters die zich niet aan de spelregels houden niet zullen spreken. Tja…

    Onze ellende is hun broodwinning. vooralsnog sluiten de rijen zich om dat dat zo te houden (vrijblijvende gedragscode ipv. heldere (implementatie van bestaande) wetgeving). De 15e zult u niets horen dan plechtige beloften; niemand zal zeggen dat hij/zij toch zijn/haar client bewust langer dan nodig laat bungelen; en uiteindelijk murw afscheept met (aanzienlijk) minder dan de schade die is berokkend.

  • Bas

    Idd Saskia !! Zie mijn zaak 1 bericht terug ,ik heb al vanaf mijn ongeval 5 jaar geleden geen cent gezien,groetjes Bas

  • Saskia

    Bas, was je dan zelf schuldig? Geen advocaat genomen - of juist dankzij je advocaat? Velen blijven bij hoog en laag ontkennen dat het nivo van letseladvocaten (onervaren en geen kennis zaken) alsmede de mentaliteit (opzettelijk profiteren ten koste van client) hemeltergend zijn. Velen gaan dat hier ook weer tegenspreken. Ik spreek uit ervaring en sta hierin (toch) niet alleen - ref.: dir. SlachtofferHulp Ned. in Alg. Dagblad, en die kan dat ook uit ervaring weten. Smit: ‘Ook letselschadeadvocaten schieten soms tekort’. Dat is een understatement. Wel begrijpelijk want in het mekka van het polderen blijft iedereen op de vlakte. Tot nu toe heeft niemand het aangedurfd de foute advocaten aan te pakken, en de weinigen die dat wel oppakten is het slecht vergaan.

  • HenkDuck

    Saskia,

    Zo te zien ben je erg boos. Dat is waarschijnlijk maar al te terecht. Ik ben met je eens dat de Code Tilburg zich nog bewijzen moet, en een gezonde scepsis is op zijn plaats. Veel beloven, maar wordt er wat gedaan? Mijn ervaringen met Nationale Nederlanden, een van de ondertekenaars van de code, zijn niet positief te noemen, mijn ervaringen met de advocatuur is dat zij op vele punten te kritiseren zijn. Ook de verzekeringsbranche zou meer creativiteit aan de dag kunnen leggen bij het verzinnen van nieuwe oplossingen voor de behandeling van letselschade slachtoffers. Je wilt als slachoffer uiteindelijk liever dat je leven doorgaat zoals het voor het ongeluk was, als dat niet kan wil je dat je alles gedaan wordt om je zo goed mogelijk naar je nieuwe leven te begeleiden, waar je nieuwe leven een zinvol bestaan moet bieden. Pas als dat allemaal niet lukt zou je als slachtoffer geld willen zien. Om dingen in beweging te krijgen, moeten gegevens verzameld worden. Het rapport van Stichting de ombudsman heeft dat 4 jaar geleden bewerkstelligd. Er wordt in de branche wel nagedacht hoe het beter kan, maar zelfkritiek blijft moeilijk. Daarom is mijn vraag aan jou is, kun je je beweringen staven met feiten? Kun je voorbeelden geven, heb je een inventarisatie gedaan? Als dat zo is kunnen dingen gaan veranderen. Zo niet dan wordt het afgedaan als een incident, waar er niet veel van zijn.

    Laat me weten,

    Henk Duck