letselschade door verkeersongeval

  • Anneke

    LS,

    In januari heb ik een autoongeluk gehad. Het betrof een aanrijding van achteren door een bestelbus. Mijn auto is total loss en ik nu ook een beetje. Mijn stoel is geknapt van onderen en daardoor heb ik een behoorlijke klap in de rug ontvangen. Waaruit nu blijkt dat ik een hernia heb. Ik heb al eens eerder een hernia gehad (1997) en ben daaraan geopereerd. Nu zit het op dezelfde plaats wat schijnbaar niet vaak voorkomt. Natuurlijk is het voor mij zo klaar als een klontje dat deze ellende door het ongeluk komt. Daarvoor was er namelijk niets aan de hand. Inmiddels is er al een buro voor letselschade ingeschakeld, maar ik wil graag weten hoe sterk ik sta en of ik kan claimen ja of nee.

    In afwachting.

  • Gerda

    Als het goed is krijg je door het bureau van letschelschade een advocaat toegewezen, als de tegenpartij erkent(want dat is toch de schuldige?) dan hoef je de advocaat ook niet te betalen.

    Ik zou als ik jou was het bureau van letschelschade vragen hoe of en wat en dan kan je met al je vragen terecht bij je toegewezen advocaat.

    Succes! Groeten Gerda

    P.S: vergeet niet dat het een lange zaak gaat worden, ik heb in 1995 een auto-ongeval gehad en ben 4 jaar later toch maar juridische hulp gaan zoeken, aangezien mijn leven drastisch is veranderd. Nu is het nog steeds niet afgerond!

    Houdt moed!

  • Terlingen

    Beste Anneke,

    Ik heb je relaas gelezen en werk zelf als letselschade specialist bij Bureau Pals in Apeldoorn (apeldoorn@palsgroep.nl). Bij het surfen over het net kwam ik je relaas tegen. Het is natuurlijk van belang hoe de medisch adviseur van het letselschadebureau, welke je reeds hebt ingeschakeld, tegen dit specifieke letsel aankijkt.

    Juridisch is het natuurlijk zo dat de tegenpartij de aansprakelijkheid wel zal erkennen maar de medische causaliteit zal betwisten. Men stelt dan gewoon dat;

    “ware het ongeval je niet overkomen je hetzelfde letsel zou zijn overkomen”.

    Nu is het zo dat wie eist, die bewijst. In jouw zaak lijkt mij een medische expertise noodzakelijk omdat op die manier een bestaande twist tussen de verzekeraar en belangenbehartiger doorbroken kan worden.

    Mocht je nog wat willen weten dan kun je me hieromtrent mailen.

    Met vr. gr.

    J.Terlingen

  • Korevaar van Dijk Letselschade

    Beste Anneke,

    Jouw vraag is een moeilijk probleem. Hoe langer de periode tussen het ongeluk en het openbaren van de nieuwe herniaklachten, hoe lastiger het is het verband te leggen.

    Het een en ander is afhankelijk van de medische documentatie na ongeval.

    De medisch adviseur van jouw letselschadebureau zal het dossier goed moeten beoordelen. Om het verband te leggen zijn er criteria, die de medisch adviseur ongetwijfeld kent. Op basis van de medische informatie en de criteria zal hij jou, en jouw schaderegelaar, adviseren.

    Vraag dus naar het advies van de medisch adviseur!

    Met vriendelijke groet,

    Mark van Dijk

  • Cem

    Hallo, Gerda

    Dat is niet helemaal waar wat u schrijft Gerda.

    Ik ben in "95 aangereden door een auto waarbij ik een heupbreuk opliep en waar aan later (foto's voor het ongeval zijn geen afwijkingen waar te nemen, ook niet op de foto net na het ongeval) necrose is ontstaan . De verzekering vergoede alles tot dat ik niet akkoord ging met de voorgestelde bedragen.De verzekering stopte met betalen.Nu moet ik bewijzen dat deze necrose door het ongeval is ontstaan en moet ik alles zelf betalen zoal Advocaat kosten onderzoekkosten enz. Deze kosten kan ik niet dragen en heb een 2e hypotheek moeten nemen.

    Ook moet ik de bedragen die ik door de jaren heb ontvangen terug betalen.

    19000 Euro aan advocaat kosten, voorschot 5000 Euro smartengeld, 4000 Euro Zelfwerkzaamheden….enz .

    Dus pas op met voorschotten enz. Wees er zeker van dat uitbetaalde bedragen aan voorschotten ook erkend zijn (schriftelijk)en neem de gesprekken met de wederpartij op video..