info site

  • mr L.J. Noordsij

    Graag vraag ik uw mening over de door mij op 27 juni geopende website www.letselburo.nl

    Even iets over de achtergronden. Ik ben inmiddels ruim twintig jaar werkzaam in de letselschaderegeling, eerst in dienst van een grote verzekeringsmaatschappij en vanaf 1995 als zelfstandig belangenbehartiger. Naast mijn letselschadepraktijk ben ik een deel van de week actief in brancheverband. Ik ben één van de oprichters geweest van de Nationale LetselTelefoon en thans voorzitter. Daarnaast ben ik redaktielid van een vakblad en docent in enkele op de letselschadepraktijk gerichte cursussen.

    In mijn werk en mijn contacten binnen de branche is mij vaak opgevallen dat het voor slachtoffers, als zij een belangenbehartiger nodig hebben, erg moeilijk is om een verantwoorde keuze te maken. Ik ben talloze voorbeelden tegengekomen van mensen die zijn afgegaan op folders, verhalen van derden etc. maar nu spijt hebben van hun keuze omdat de behandeling niet vlot of omdat ze met een no cure no pay regeling zitten opgescheept of hun belangenbehartiger in het geheel niet gespecialiseerd blijkt te zijn.

    Er zijn veel goede belangenbehartigers, maar er is ook veel kaf onder het koren.

    Met mijn website probeer ik wat aanwijzingen te geven om tot een keuze te komen.

    Alvast bedankt voor uw medewerking

    L.J. Noordsij

  • willemS

    Mijn complimenten mr.Noordsij,

    uw infosite ziet er netjes ,informatief en vooral in begrijpelijke taal geschreven uit.

    Helaas wordt er nog niet zo vaak op deze letselschade.paginasite geraadpleegd/gebruikgemaakt of van het bestaan afgeweten.

    Een niet al te commercieel linkje op het druk bezochte forum/prikbord van www.advocaten.startpagina.nl zal u ongetwijfeld meer reacties opleveren.

    Wel een beetje vreemd dat u zo negatief tegenover het ‘no cure-no pay’ principe staat, ikzelf maak immers al 3 jr.naar volle tevredenheid er gebruik van ( het u bekende Cl.care te A.a.d. Rijn) en heb ook vertrouwen in de goede eindafronding (onder voorbehoud),wanneer m'n med.eindsituatie bereikt is.

    mvg,

    willemS

  • mr L.J. Noordsij

    Mijn dank voor uw reactie.

    U hebt terecht opgemerkt dat ik niet op voorhand positief sta tegeover no cure no pay.

    Dat betekent echter niet dat ik daar mordicus op tegen ben.

    Waar ik tegen ageer is het voorstellen om op basia van no cure no pay te handelen in zaken waar geen enkele discussie is over aansprakelijkheid. In die gevallen betaalt men een toeslag voor een risico dat zich niet voor doet.

    Uw dossier is kennelijk vanaf het begin niet zo 100% duidelijk geweest. Dat is een uitzondering en ik kan me voorstellen dat dan een oplossing via no cure no pay op zijn plaats is.

    Op dit moment is er een felle discussie tussen de Pals Groep en de Nationale LetselTelefoon over dit onderwerp. Deze discussie vindt plaats via AssurantieMagazine. U kunt de laatste reactie van Pals lezen op www.amweb.nl.

    Mijn uitgebreide reactie volgt waarschijnlijk in de volgende uitgave.

    Vriendelijk groetend,

    L.J. Noordsij

  • mr L.J. Noordsij

    Nog even aanvullend. Is het zo dat u, als de zaak rond komt, een percentage van uw schade moet betalen, dan is er sprake van no cure no pay.

    Als dat niet zo is, en er alleen een garantie is dat u geen nota krijgt als het niet lukt, maar als uw schade wordt verhaald dan wordt daarop geen inhouding gedaan, dan is er sprake van full cure full pay. Dat laatste is gebruikelijk bij bureaus van de NLT, waar ook B.M.C. bij is aangesloten. Hierover zijn nogal eens misverstanden.

    Wellicht zitten we toch op hetzelfde spoor.

    Vriendelijk groetend,

    L.J. Noordsij

  • willemS

    U heeft helemaal gelijk.

    Haalde die termen door elkaar, het geschiedt inderdaad op ‘full care,full pay’-basis.

    Over de schuldvraag was er geen onduidelijkheid.

    Bedankt voor uw uitleg, nu snap ik ook uw punt.

    mvg,

    willemS

  • Gerda

    Ik vind het een informatieve site waar ik alles op een rijtje kan vinden waar ik naar op zoek ben! Goed initiatief!

    Ik vind het wel eens jammer dat er zo weinig mensen op dit prikbord zijn maar misschien alleen een goed teken: weinig mensen met letselschade??

    Lijkt me sterk maar toch.