inkomenschade

  • rob

    Vaak grote component bij letselschadevergoeding is inkomstenderving.

    Wie weet welke parameters van belang kunnen zijn bij het bepalen van de hoogte daarvan ?

  • kaan

    Huidige inkomen en inkomen voor het ongeval.

  • kaan

    nog wat .

    en mogelijk gemiste promotie .

  • rob

    Dank voor de reactie. Ik bedoelde eigenlijk te vragen naar parameters die van belang kunnen zijn om de hypothetische inkomensschade te bepalen van iemand die al op jeugdige leeftijd permanent arbeidsongeschikt is geworden en die dus geen arbeidsverleden heeft waarmee kan worden vergeleken.

  • Peter

    Belangrijke gegevens bij iemand van jeugdigde leeftijd zonder werkhistorie en vakopleiding zijn inkomens- en opleidingssituatie ouders. De HR heeft bepaald dat geen hoge eisen aan de bewijslast mogen worden gesteld in een dergelijke situatie.

    Gr.

    Peter

  • Cees

    Is bij het bepalen van de hoogte van de schade in een dergelijke situatie het geslacht van de getroffene ook nog van invloed ?

  • Mark van Dijk

    In principe niet, tenzij bijvoorbeeld gerefereerd wordt aan een beroep (en inkomstenniveau) van de vader van getroffene, waarbij vrijwel is uitgesloten dat getroffene dit zonder ongeval had kunnen doen, in verband met haar geslacht.

  • rob

    Dus het verschil in de lengte van een gemiddelde werkweek dat kan bestaan voor mannen en vrouwen zal geen invloed op zo'n berekening hebben ??

  • m.wijers

    men is bezig bij onze dochter van 15 om over een paar jaren tot een materiele schadevergoeding over te gaan we zijn benieuwd hoe deze dingen uitpakken.Ze heeft testen ondergaan i.v.m.onderwijs wat ze wil volgen en welk beroep er mogelijk is voor haar.Dan gaat men pas uit van een tegemoetkoming in de onkostenrob schreef:

    >

    > Dus het verschil in de lengte van een gemiddelde werkweek

    > dat kan bestaan voor mannen en vrouwen zal geen invloed op

    > zo'n berekening hebben ??

  • ria

    UTRECHT - De slachterij Van Holland Vlees uit Breukelen is donderdag wegens dood door schuld veroordeeld tot 25.000 euro boete, waarvan 10.000 euro voorwaardelijk. De rechtbank in Utrecht houdt het bedrijf verantwoordelijk voor de dood van een illegale werknemer tijdens werk in een gierput. De opgelegde boete is hoger dan de officier van justitie had geëist.

    De werknemer, een Marokkaan zonder werk- en verblijfsvergunning, raakte 13 mei 2002 door giftige gassen bedwelmd toen hij in de gierput van het bedrijf een vastgelopen roermachine moest repareren. Zonder bij kennis te komen, overleed hij enkele dagen later in een ziekenhuis aan zuurstofgebrek en vocht in de longen.

    waar ik benieuwd naar ben is hoe de overlijdenschade(inkomensschade) geregeld zal worden als deze man de kostwinner is .

    zal dit ook zo moeilijk en a-sociaal verlopen als bij Nederlandse werknemers of nog moeilijker ?