Schade nav sport- spelsituatie

  • Margo

    Ik ben via letselschade.startpagina.nl op dit prikbord terecht gekomen.

    5 maanden geleden ben ik tijdens een activiteitenweekend met mijn werk slachtoffer van een ongeval geworden tijdens een spel in teamverband.

    Ik ben geopereerd en mijn voet is deels chronisch verlamd doordat er een zenuw kapot is. Ik probeer alle materiele en immateriele schade te verhalen en heb daartoe een bureau ingeschakeld.

    Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die op deze manier (tijdens het werk min of meer) slachtoffer zijn geworden van een dergelijke situatie?

  • bob

    beste Margo,

    waarom een, naar ik aanneem letselschade, bureau? Waarom niet direct een letselschade advokaat? Het ongeval, is dat in nederland of in het buitenland gebeurd? Dat is wel van belang voor de afhandeling. Als het in het buitenland is kan het/is het een langdurige zaak. Daar heb je dan zeker een advokaat voor nodig. Ik heb een advokaat die de opleiding tot basis arts gedaan heeft tijdens zijn rechtenstudie. Niet praktiserend, maar hij heeft wel daar door de mogelijkheid om op gelijk niveua en taal met artsen te communiceren. Dat lijkt mij in onderhavige zaak wel belangrijk. Mail maar als je het adres wil.

    groeten en sterkte

    Bob

  • anke

    Sorry maar dat is echt onzin!!!!!

    Een letselschadeadvocaat doet hetzelfde werk als een advocaat, het enige verschil is dat een advocaat kan procederen. Vaak hebben de behandelaars ook rechten gestuurd en de opleiding m&S speciaal voor letselschade…..

    Het maakt in principe niet veel uit!

    Magro veel succes met je zaak.Vaak is het met sport en spel wel een moeilijke kwestie, aangezien je vaak het risico accepteert bij een sport…

    gr anke lammersne

  • bob

    Beste Anke,

    ik denk dat je met ‘letselschadeadvocaat’ bedoelt letselschadespesialist. En daar zit nu het verschil. Een specialist mag niet, ondanks zijn studie, voor jou een procedure bij de rechtbank behandelen. Dat mag alleen een advokaat. Waarom zou je nu het risico nemen dat, op het moment dat je toch in die rechtbank staat, weer een andere ‘advokaat’ moet zoeken. Die moet zich inlezen in het dossier. Kost allemaal tijd en dus onnodig geld. Ja ik weet het “kosten tegenpartij”, maar je loopt nu toch lang genoeg mee om te weten dat recht hebben heel wat anders is dan recht krijgen. Verder, en de goede niet te na gesproken, al heb ik de afgelopen 4 jaar er nog geen ontmoet. Veel letselschadespecialisten hebben binding met verzekeraars. Van hen krijgen ze de zaken, en ik heb legio whiplashpatienten gesproken, die daardoor onnodig in de problemen kwamen. En als contactpersoon spreek ik er heel wat zowel aan de telefoon als op onze inloopochtende/middagen. Dus mijn opmerking over een advokaat komt voort uit ervaring. Maar ik wens iedereen succes bij welke poging met wie dan ook.

    Groeten en sterkte

    Bob

  • anke

    Nee hoor met advocaat bedoel ik advocaat en met specialist bedoel ik jurist, of behandelaar.

    In een rechtstaat zoals in Nederland worden niet echt heel veel procedures meer gevoerd. Ook moet je aan het slachtoffer denken deze zal meestal meer hebben emotioneel aan een belangenbehartiger dan aan een advocaat. Ook heeft het slachtoffer niet echt “zin” om in de rechtbank te gaan zitten…

    Dat een specialist samenwerkt met een verzekeraar is niet waar. Ik spreek uit ervaring door te zeggen dat er bureaus zijn die net als een advocaat tegen de verzekeraars werken

    Een veel gemaakte fout is om te denken dat je sowieso naar de rechtbank moet dat is iet zo. Ik denk dat 75 % van de letselschade;s zo wordt afgewikkeld.

    Maar natuurlijk ieder zijn eigen ervaring, maar het is niet zo dat een van de twee beter werk levert…

    gr annke

  • Paul

    Bob,

    Ik durf de bewering aan dat een letselschadespecialist zelfs beter werk levert dan een letselschadeadvocaat. Bovendien ken ik letselschadeadvocaten die ook voor beide partijen (verzekeraar en slachtoffer) werken. Ik loop ook al heel wat jaren mee in dit vak, maar die legio whiplashpatienten waar jij over spreekt ben ik nog niet tegengekomen.

    Daarnaast komt slechts een gering percentage van alle zaken voor de rechter en op het moment dat een letselschadespecialist een zaak via een letselschade-advocaat voor de rechter brengt, ontstaan er synergievoordelen doordat een tweede partij (i.c. de advocaat) naar de zaak kijkt. Nog meer in het voordeel dus van het slachtoffer. Overigens wordt het meeste voorwerk bij zaken die voor de rechter komen nog altijd door de letselschadespecialist gedaan en niet door de ingeschakelde advocaat.

    Groeten

    Paul

  • bob

    Paul,

    ik wil hier geen wel niet spel van maken. Het feit is echter dat ik met 4 collega's per maand inlopen organiseer voor whiplash patienten in het zuiden van het land, die zeer goed bezocht worden. Daar komen circa 12 personen per inloop dus zeg 48 mensen per maand die ik 1 op 1 spreek. Uiteraard zou ik zeggen hoor je hier alleen de probleem gevallen. Dan heb ik het nog niet over de mensen die telefonisch kontakt zoeken o.a. naar aanleiding van een radio uitzending. Wat dan opvalt is dat zeg 95% problemen heeft met zijn/haar letselschadespecialist. O.a de te lage bedragen. Als ik hoor van “ik krijg 15.000 euro” en later haalt een advokaat er 150.000 euro vandaan, dan krijg ik toch een raarv gevoel. En misschien is het probleem van advocaten en belangenbehartigers (letselschade specialisten) dat ze te veel achter het bureau zitten en m.i. het gevoel met de markt verliezen. En natuurlijk heb je advokaten die van twee walletjes eten maar die heb je ook bij de letselschadespecialisten.

    Groeten

    Bob

  • anke

    zie boevenstaande berichten….. misschien gaat t zuiden dan anders?!?bob schreef:

    >

    > Paul,

    >

    > ik wil hier geen wel niet spel van maken. Het feit is echter

    > dat ik met 4 collega's per maand inlopen organiseer voor

    > whiplash patienten in het zuiden van het land, die zeer goed

    > bezocht worden. Daar komen circa 12 personen per inloop dus

    > zeg 48 mensen per maand die ik 1 op 1 spreek. Uiteraard zou

    > ik zeggen hoor je hier alleen de probleem gevallen. Dan heb

    > ik het nog niet over de mensen die telefonisch kontakt zoeken

    > o.a. naar aanleiding van een radio uitzending. Wat dan opvalt

    > is dat zeg 95% problemen heeft met zijn/haar

    > letselschadespecialist. O.a de te lage bedragen. Als ik hoor

    > van “ik krijg 15.000 euro” en later haalt een advokaat er

    > 150.000 euro vandaan, dan krijg ik toch een raarv gevoel. En

    > misschien is het probleem van advocaten en

    > belangenbehartigers (letselschade specialisten) dat ze te

    > veel achter het bureau zitten en m.i. het gevoel met de markt

    > verliezen. En natuurlijk heb je advokaten die van twee

    > walletjes eten maar die heb je ook bij de

    > letselschadespecialisten.

    >

    > Groeten

    >

    > Bob

  • Iris

    Bob,

    150.000 euro???? Waarvoor? Als dit smartengeld betreft, dat is hier in Nederland nog maar 1x uitbetaald. Nederland is niet zo royaal met het uitkeren van Smartengeld.

    Verder heb ik een eigen Letselschadebureau en ik kan je zeggen, geen van mijn zaken krijg ik via een verzekering toegespeeld. Verder heb ik persoonlijk contact met mijn cliënten en houdt ik ze zoveel mogelijk op de hoogte van het verloop van het dossier. Ik werk nauw samen met Letselschade-advocaten, die indien een rechtzaak nodig, de zaak overnemen.

    Dat letselschadezaken, waarbij het slachtoffer Whiplash heeft opgelopen, langdurig en ingewikkeld zijn is algemeen bekend. Whiplash is niet zichtbaar en vaak moeten medisch adviseurs/specialisten worden ingeschakeld.

    Wat ik jammer vind is dat ik hier veel negatieve verhalen hoor over advocaten/specialisten etc. Aan de andere kant, succes verhalen zijn ook niet interesant.

    Iris.

  • Iris

    Ik wilde je nog vragen of je al iets wijzer bent geworden.

    Sport en spel is vaak niet eenvoudig omdat er geen opzet in het spel is. Tenzij de andere partij je met opzet letsel heeft toegebracht.

    Vriendelijke groetjes,

    Iris