Arts gespecialiseerd in PTSS

  • Niels

    Beste iedereen,

    Ben nieuw hier, doe een oproep voor mijn vader. Hij is 9 jaar geleden tijdens een zee-zeilreis/cursus ongelukkig ten val gekomen, en heeft heup op meerdere plaatsen gebroken. De schipper/cursusleider zag de ernst er niet van in (“zal wel kneuzing zijn of zo, als er niets is moet je zelf de medische kosten betalen”). En het gezelschap voer vrolijk door (net de haven van Dover uit gevaren). Het gevolg was dat hij 14 verschrikkelijke uren in shock half bewusteloos/half bij bewustzijn heeft doorgebracht, tot aankomst in Zierikzee. Zware operatie, maar kan weer lopen. Maar wel niet meer helemaal de man die hij vroeger was. Vergeetachtig, niet alert, valt soms zo maar flauw, inzinkingen. Vermoedelijk lichte hersenbeschadiging. Werken kon uiteraard niet meer. Waarschijnlijk Post Traumatisch Stress Syndroom.

    En nu al 9 jaar in gevecht met de verzekering die zou moeten uitkeren, en die alles psychisch noemt (“gefrustreerd dat hij zijn baan verloren is”). Medische commissie's etc. De arts die de zaak voor hem voerde is onlangs overleden. Mijn vader kan er zelf niet tegen om met zijn neus op die vreselijke 14 uur te worden gedrukt, en met het dossier aan de slag te gaan

    Er moet dus een nieuwe arts komen Is iemand van jullie bekend met een arts gespecialiseerd in Post Traumatisch Stress syndroom, die ervaring met letselschade heeft?

    Bij voorbaat dank

    Niels

  • repelsteeltje

    Begrijp ik het goed dat jouw vader een arts in heeft geschakeld om de schade op de verzekeringsmaatschappij te verhalen? Als dat zo is, kan hij beter naar een letselschade advocaat stappen of een letselschadebureau.

    PTSS lijkt mij meer iets voor een psycholoog dan een arts.

    Is EMDR niet iets voor jouw vader?

    En om jouw vraag te beantwoorden: nee, ik ken geen arts die gespecialiseerd is in PTSS en ervaring heeft met letselschade.

    succes

  • Niels

    Het is een rottige zaak. De Raad voor de Scheepvaart (zeg maar de scheepvaartrechtbank) heeft de zeilschool vrijuit laten gaan, strikt gesproken schijnen ze wettelijk niet verplicht te zijn om zorg te verlenen op een pleziervaartuig (een idioot gat in de wet). Bovendien kwam de zeilschool achteraf met het bericht dat ze mijn vader tijdens de reis niet hadden kunnen verzekeren omdat hij twee dagen van te voren had betaald (maar over dit laatste gaat de Raad voor de Scheepvaart niet, moet je naar de gewone rechtbank. Mijn vader had de moed niet meer).

    Mijn vader was werkzaam voor de EU in Brussel, die zijn personeel voor invaliditeit heeft verzekerd. Maar voor de hoogte van het invaliditeitspercentage mag hij zelf met de verzekeraar gaan bakkeleien. En die laatste heeft er natuurlijk alle belang bij dit percentage zo laag mogelijk te houden.

    Een laatste vraag: wat is EMDR?

  • repelsteeltje

    kijk eens op www.emdr.nl

  • ciel keijzer

    hi,

    ik lijdt ook aan ptss. mijn arts in den haag is net gestopt met de praktijk, zie artikel telegraaf van deze zondag. in utrecht umc zit dokter elbert geuze die erin gespecialiseerd is. veel succes

    ciel keijzer

  • Van Bommel.

    repelsteeltje schreef:

    >

    >

    > kijk eens op www.emdr.nl

    Maar hier mee word NIET de scade-claim erkend als ledselschade, er is niemand die je aansprakelijk kan stellen, ik denk dat die (hoe hart het ook klinkt) nog maals ik DENK dat dit niet de schuld van een ander (tegenpartij) is.

    Ik zou als ik jou was jou verhaal vrijblijvend naar www.damste.nl sturen, en zij kunnen jou wel vertellen wat je er mee kan .

    Mvg van Bommel.