letselschade

  • muller

    Op 6-5-2003 is mijn echtgenote in het ziekenhuis opgenomen met drie gebroken ribben en een gescheurde milt. Oorzaak was een noodstop van de bus van Connexxion, waarin zij passagier was. De veroorzaker van die noodstop heeft men niet kunnen achterhalen. Ik heb Connexxion per aangetekend schrijven aansprakelijk gesteld voor alle schade en nog te verwachten schade. Tevens heb ik het ziekenfonds en haar werkgever geïnformeerd met toezenden van een afschrift. Tot op heden nog geen reactie van Connexxion.

    Ik heb nu kosten moeten maken om haar dagelijks in het ziekenhuis te bezoeken. Tevens moet ik kosten maken voor thuishulp en tijdelijke hulpmiddelen.

    Vraag:Kan ik deze kosten zelf verhalen of moet ik ze indienen bij de Verhaalschadeadvocaat van het ziekenfonds?

  • Marjolein

    Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft kunt u de schade daar melden.

    In het ontkennende geval kunt u de schade melden bij een schaderegelingsbureau. Zij kunnen de schade verhalen op de tegenpartij. De (redelijke) behandelingskosten worden, indien de aansprakelijkheid is erkend, vergoed door de tegenpartij.

    Ik wens u en uw echtgenote heel veel sterkte.

  • muller

    Beste Marjolein,

    Bedankt voor het antwoord en de goede wensen.

  • mr e.f.klungers

    Geachte heer Mulder,

    Allereerst het allerbeste met uw vrouw en ik hoop op een goed herstel. Ik kan u aanraden een deskundige advocaat te vragen uw zaak te behandelen. U bent verzekerd van deskundige rechtsbijstand indien u een advocaat vraagt die lid is van de Vereniging van letselschadeadvocaten. U kunt adressen vinden op de website van de vereniging: www. lsa.nl of via de werkgroep artsen advocaten: www. waa.nl.

    Vriendelijk groet,

    Mr. Ed F. Klungers, advocaat

    muller schreef:

    >

    > Op 6-5-2003 is mijn echtgenote in het ziekenhuis opgenomen

    > met drie gebroken ribben en een gescheurde milt. Oorzaak was

    > een noodstop van de bus van Connexxion, waarin zij passagier

    > was. De veroorzaker van die noodstop heeft men niet kunnen

    > achterhalen. Ik heb Connexxion per aangetekend schrijven

    > aansprakelijk gesteld voor alle schade en nog te verwachten

    > schade. Tevens heb ik het ziekenfonds en haar werkgever

    > geïnformeerd met toezenden van een afschrift. Tot op heden

    > nog geen reactie van Connexxion.

    > Ik heb nu kosten moeten maken om haar dagelijks in het

    > ziekenhuis te bezoeken. Tevens moet ik kosten maken voor

    > thuishulp en tijdelijke hulpmiddelen.

    > Vraag:Kan ik deze kosten zelf verhalen of moet ik ze indienen

    > bij de Verhaalschadeadvocaat van het ziekenfonds?

  • muller

    Weledelgestrenge Mr. Klungers,

    Hartelijk dank voor uw advies. IK heb het ter harte genomen.

    Met vriendelijke groeten.

    Muller

  • mr L.J. Noordsij

    Ik hoop dat uw letselschade goed loopt.

    Er is inmiddels een nieuwe informatiesite www.letselburo.nl

    Hierop vindt u veel informatie, ook tips voor de keuze van een belangenbehartiger,

    Veel succes,

    L.J. Noordsij

  • Muller

    Weledelgestrenge Mr. Noordsij,

    Hartelijk dank voor uw informatie. Ik heb de website al bij mijn favorieten staan.Met mijn echtgenote gaat het wonderwel zeer voorspoedig, maar ze moet nog lang voor de beschadiging aan haar milt rust houden. Het wordt een langdurige kwestie heeft de chirurg gezegd.

    De letselschade advocaat van haar ziekenfonds heeft nu de zaak overgenomen. Komt mij ook beter uit, want ik zit in een beroepszaak op het gebied van ambtenarenrecht, wel als leek, maar binnenkort kan ik weer alles overdragen. Gelukkig hebben we de vakantie periode ook op justitie gebied, dus kan ik me meer met mijn echtgenote bezig houden inzake haar herstel.

    Met vriendelijke groeten

    W.S.Muller

  • jan sloeberius

    Noordsij doet zijn best u te waarschuwen voor lieden die uit zijn op uw geld om er zelf beter van te worden maar zelf doet hij zijn uiterste best dat geld zelf binnen te slepen. Zie daarvoor zijn website waar hij probeert te overtuigen dat eigenlijk niemand behalve zijn eigen bureau betrouwbaar is. Tegenstijdig is hij ook nog. Hier zegt hij discussieleder te zijn voor invoering van no cure no pay, op zijn site waarschuwt hij daartegen. Wilt u echt goede hulp?

    Bel de Orde van Advocaten ,vraag deze baas van alle advocaten om een specialist.

  • mr L.J. Noordsij

    Nou nou, wat een frustraties.

    Kijk nog eens goed naar mijn site en dan ziet u dat ik het niet eens heb over mijn eigen bureau. Ik adviseer om te kiezen voor ofwel een gespecialiseerd bureau, aangesloten bij de NLT (het enige keurmerk) ofwel een advocaat die is aangesloten bij de LSA of ASP. En wat no cure no pay betreft kunt u ook zien dat ik dat wil beperken tot enkele zeer specifieke zaken, waar het om een groot belang gaat en er een behoorlijk risico is dat een zaak uiteindelijk onverhaalbaar is.

    Dan praat je over minder dan één procent van de gevallen.

    In mijn publicaties neem ik stelling tegen met name de Pals Groep die aangeeft dat ruim 90 procent van de zaken door hen op no cure no paybasis wordt aangenomen.

    Omdat de meeste gevallen geen echt risico op no cure kennen maar toch de 15% + 19% BTW betaald moet worden, classificeer ik dat als diefstal en ik neem aan dat u dat met mij eens bent.

    Tenslotte uiteraard bedankt voor uw reactie.

    Omdat ook bij de advocatuur er veel onduidelijkheid is, omdat elke advocaat zich letselschadespecialist mag noemen, adviseer ik, als u een advocaat wilt, om niet de orde van advocaten te bellen maar gewoon de LSA of de ASP.

    Dan llop je het minste risico. De Orde van Advocaten heeft een heel andere doel dan u te adviseren over letselschade.

    L.J. Noordsij

  • jan sloeberius

    Geachte heer Nordsij, eigenlijk zou ik volgens gebruik geachte confrere moeten zeggen, maar ik zit hier niet onder mijn eigen maar onder een verzonnen naam en slechts als in de ervaringen van andere lotgenoten geinteresseerd slechtoffer van een ongeval.

    Ik ben het met u eens, de NOvA geeft geen adviezen over letselschade, maar kent wel de specialismen van de beroepsgroep. Uiteraard kan ook aan de door u genoemde specialisatieverenigingen een verwijzing naar een specialist gevraagd worden.

    Waar ik moeite mee heb is het werven wat u en andere beroepsgenoten doen. Ik ben daar wars van. Ik heb gedurende mijn hele carriere in de advocatuur ( inmiddels 17 jaar ervaring) nog nooit een op werving gerichte actie ondernomen. Word ik benaderd voor een advertentie dan is mijn antwoord: geen interesse, is het bedoeld voor een advertentie voor een goed doel dan betaal ik als donatie het bedrag van de asdvertentiekosten als ik maar niet vermeld word. Letselschadezaken doe ik overigens niet, zoals er veel rechtsgebieden zijn waar ik mij verre van houd.

    Overigens gefrustreerd ben ik niet.

    m vr gr

    Jan Sloeberius